Vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

Pe data de 22 februarie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Chiriarhul nostru s-a întâlnit cu elevii clasei a VIII-a B, cărora le-a adresat cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești.

Joi, 22 februarie 2024, de la ora 11.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iulia, a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din vechea Cetate a Bălgradului. Ierarhul nostru, însoțit de către părintele profesor drd. Ioan Nistor, directorul unității de învățământ, s-a întâlnit cu elevii clasei a VIII-a B. Prin vizitele periodice pe care le efectuează la şcolile teologice din Eparhia Alba Iuliei, Arhipăstorul nostru se îngrijeşte îndeaproape de formarea şi fortificarea spirituală a tinerelor generații.

„Vizita Părintelui Arhiepiscop Irineu la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a fost un prilej de nespusă bucurie duhovnicească. Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a vorbit elevilor clasei a VIII-a despre bucuria alipirii de Hristos și despre curajul și puterea care decurg din aceasta. Totodată, Arhipăstorul nostru le-a prezentat elevilor și mijloacele concrete prin care pot duce o viață în Domnul și i-a încurajat să-I ceară ajutorul în toate împrejurările vieții”, a punctat părintele director Ioan Nistor, la finalul vizitei efectuate de Ierarhul Alba Iuliei.

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991, reprezentând una dintre instituțiile de învățământ de elită ale orașului Marii Uniri. Având ca plan general de activitate formarea conștiinței duhovnicești a viitorilor preoți și profesori de Religie, Seminarul Teologic albaiulian urmărește, totodată, pregătirea de ansamblu a tinerilor teologi, planul de învățământ cuprinzând atât discipline teologice, cât și discipline laice. Din septembrie 2023, director al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este părintele prof. drd. Ioan Nistor.

Share