Vizite pastorale în protopopiatul Blaj

Pe data de 11 ianuarie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în protopopiatul Blaj. Ierarhul nostru, însoțit de părintele protopop Ovidiu Pop, a fost prezent în cinci comunități de credincioși, respectiv în parohiile Cisteiul de Târnave, Obreja, Mihalț I, Mihalț II și Galtiu.

Joi, 11 ianuarie 2024, zi în care Biserica noastră dreptslăvitoare face pomenirea Sfântului Cuvios Teodosie cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite pastorale în protopopiatul Blaj. De la ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de părintele protopop Ovidiu Pop, a fost prezent în cinci comunități de credincioși din cuprinsul protoieriei, situate pe raza administrativ-teritorială a comunelor Mihalț și Sântimbru.

Prima parohie în care a poposit Chiriarhul nostru a fost Cisteiul de Târnave, păstorită de către părintele Mihai Bedelean. Aici, Arhipăstorul Alba Iuliei a vizitat biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, unde a fost întâmpinat cu multă căldură de către numeroși credincioși. Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a adresat celor prezenți sfaturi și povețe duhovnicești. Mai departe, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Obreja, unde slujește părintele Mihai Suci. Alături de păstorul sufletesc s-a aflat un număr mare de credincioși care au primit din partea Ierarhului nostru îndemnuri ziditoare de suflet și cuvinte de îmbărbătare.

Continuând periplul pastoral, Chiriarhul Alba Iuliei a poposit în parohia Mihalț I. Aici, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost întâmpinat cu bucurie de către părintele paroh Adrian Popârlan, la biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, locaș de cult construit în anul 1890. În continuarea itinerariului efectuat în protopopiatul Blaj, Întâistătătorul Eparhiei noastre a fost prezent la biserica „Sfânta Treime” din parohia Mihalț II, unde a fost întâmpinat de către părintele Flaviu Ivașcu și numeroși credincioși. Ultimul popas al Arhipăstorului nostru a fost la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Galtiu, la Altarul căreia slujește cu râvnă apostolică preotul Alexandru Comșa.

Cu ocazia acestor întâlniri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a pus la suflet preoţilor parohi îndemnuri duhovniceşti și binecuvântări sfinte, oferindu-le totodată îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate. Totodată, Părintele Arhiepiscop Irineu îi provoacă pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le oferă atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită față de Biserică, cea care este ,,Trupul lui Hristos”.

Share