Acţiune catehetică în Parohia Sebeş II

Duminică, 21 decembrie 2014, Centrul cultural-catehetic “Sfinţii Ioachim şi Ana”, ce activează pe lângă Parohia cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din Sebeş, al cărei Paroh este Părintele Eugen Moldovan, Consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, a fost gazda unei frumoase acţiuni catehetice. Aceasta a debutat cu Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-a ţinut cateheza “Care este mesajul colindului străbun?”, urmată apoi de împărtăşirea credincioşilor, în rândul cărora, în număr mare, s-au prezentat toti micuţii enoriaşi.

După Sfânta Liturghie, tot în biserică, a avut loc un concert de colinde susţinut de către copilaşii ce activează în cadrul centrului, şi premierea a 3 persoane care, benevol, se implică în susţinerea şi implementarea activităţilor cu cei mici. Este vorba despre Dnul Moga Dumitru Nicolae şi Dşoara Dicu Georgeta, ambii profesori de religie, şi despre Dnul Csabai Ştefan Andrei, cărora, şi pe această cale, le mulţumim pentru spiritul jertfelnic şi pentru exemplul dăruirii aproapelui, pe care Domniile Lor ni le oferă.

Acţiunea a continuat în sediul Centrului cultural-catehetic “Sfinţii Ioachim şi Ana”, ce se află în curtea bisericii, unde toţi copii au fost premiaţi şi unde am vizionat o prezentare powerpoint a activităţilor cultural-catehetice derulate în anul 2014. De asemenea, s-au putut admira icoanele pe sticlă, planşele cu tematica omagială şi comemorativă, felicitările şi decoraţiunile expuse, toate realizate de către copilaşi în cursul acestui an.

Felicităm din inimă pe Părintele Consilier Eugen pentru organizarea şi implicarea Sfinţiei Sale în activităţile cultural-catehetice din Centrul pe care îl coordonează şi îi dorim mult succes şi pe mai departe în semănarea cuvântului lui Dumnezeu în pământul cel bun şi curat al sufletelor celor mai mici dintre enoriaşi încredinţaţi spre mântuire.

Preot Florin Parasca

Share