Campania socială „Faptele credinței” desfășurată pe raza orașului Reghin, prin implicarea Asociației Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiu

Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin a distribuit darurile colectate în cadrul campaniei „«Faptele Credinței» – dăruiește bucurie celor nevoiași” cazurilor sociale din municipiu: familii cu mulți copii, elevi aflați în risc de abandon școlar, persoane vârstnice cu dizabilități și mame cu nou-născuți.

Sărbătoarea Nașterii Domnului Hristos este prin excelență un moment duhovnicesc al dăruirii și simplității. Praznicul cel luminos ne descoperă tainic itinerariul spiritual spre peștera Betleemului și ne face contemporani prin colind și milostenie, cu puritatea îngerilor și omenia păstorilor.

În acest sens, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin s-a implicat activ în colecta eparhială „«Faptele Credinței» – dăruiește bucurie celor nevoiași”, desfășurată în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie 2022. Astfel, în colaborare cu parohiile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiu și prin coordonarea părintelui protopop Valentin Vârva și a părintelui Vasile Gherman, membrele asociației au pregătit pachetele alimentare cu produsele colectate. Apoi, aceste pachete au fost distribuite cazurilor sociale aflate în evidență: familii cu mulți copii, elevi aflați în risc de abandon școlar, persoane vârstnice cu dizabilități și mame cu nou-născuți de la maternitate. Dragostea milostivă a creștinilor binevoitori a adus bucurie și speranță în inimile a peste 150 de beneficiari.

Tot în cadrul acestei colecte, Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe, în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit nr. 4 din municipiu, au inițiat un proiect minunat pentru copilași. Acest fapt s-a datorat implicării exemplare a cadrelor didactice, părinților și micilor școlari de la această unitate de învățământ. Împreună au pregătit cadouri personalizate cu hăinuțe, jucării și dulciuri pe care le-au trimis semenilor de aceeași vârstă. Această inițiativă s-a concretizat prin pregătirea a 50 de pachete cu daruri pentru copii nevoiași, pe care voluntarii asociației i-au căutat la casele lor și le-au oferit aceste cadouri, ce simbolizează frumusețea solidarității creștine.

Faptele credinței din cadrul acestei campanii sociale au inclus și câteva cazuri de la maternitatea spitalului municipal, unde mamele singure și nou-născuții au primit produse specifice. Prin întreaga slujire în cadrul acestei colecte sociale, voluntarii Asociației s-au dovedit a fi vestitori ai nașterii Pruncului divin și lucrătorii păcii, bunătății și iubirii milostive.

 

Pr. Vasile Valentin Gherman

Share