Conferință preoțească de toamnă în protopopiatul Sebeș

În protopopiatul Sebeș a avut loc conferința preoțească de toamnă din acest an. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, evenimentul desfășurându-se în biserica „Învierea Domnului” din municipiul Sebeș, locaș la Altarul căruia slujesc preoții Iulian Sita și Cosmin Lazăr.

  • Conferinta preoteasca la biserica „Invierea Domnului” din Sebes
  • IPS Irineu, prezent la biserica „Invierea Domnului” din Sebes
  • Conferinta preoteasca de toamna in protopopiatul Sebes
  • IPS Irineu a prezidat conferinta preoteasca de toamna in protopopiatul Sebes
  • Conferinta preoteasca in protopopiatul Sebes

Luni, 16 noiembrie a.c., zi în care Biserica noastră îl prăznuiește pe Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Sebeș, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 09.30, la biserica „Învierea Domnului” din municipiul Sebeș, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea lucrărilor în locașul de închinare. Întrunirea s-a desfășurat sub genericul „Dimensiunile esențiale ale misiunii preoțești”, evenimentul încadrându-se astfel în tematica Anului omagial al pastorației părinților și copiilor.

În prima parte a conferinței, părintele protopop Ionel Arsu a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Ierarhul nostru a prezidat lucrările sesiunii. Referatele din cadrul întrunirii au fost susținute de către părintele Ioan Burja, preot al parohiei Reciu, părintele Gabriel Radu, păstor al credincioșilor din parohia Sebeș – „Mihail Kogălniceanu”, sector 2, și părintele Bogdan Șalariu, preot al comunității credincioșilor din parohia Cugir V. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a adresat clericilor prezenți cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești, îndemnându-i să își călăuzească activitatea pastoral-misionară după principiile Sfintei Evanghelii.

 

Share