Hramul capelei din incinta Unității Militare 02213 Sebeș

Vineri, 16 februarie a.c., Garnizoana Sebeş a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstindu-l cu anticipație pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, ocrotitorul capelei din incinta Unității Militare 02213 Sebeș. Sfântul Teodor Tiron este prăznuit de Biserica noastră în data de 17 februarie a fiecărui an.

Sărbătoarea a debutat cu slujba Utreniei, oficiată de la ora 8.30, după care a fost celebrată Sfânta Liturghie de către părintele Constantin Bratu, preot militar al Garnizoanei Alba Iulia, părintele Dorin Ursu, preot militar în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba, părintele Marius Soponaru, preot capelan la Penitenciarul Aiud, părintele Paul Raica, preot al parohiei Tăureni, protopopiatul Luduș, și subsemnatul, părintele Ovidiu Truța, preot militar la Garnizoana Sebeş. La final, a fost săvârşită slujba parastasului pentru toți binefăcătorii și ostenitorii unității militare.

La finalul sfintelor slujbe, a avut loc un minunat recital de pricesne și cântece patriotice, spre bucuria și încântarea cadrelor militare și a personalului civil prezent la eveniment. Capela Unității Militare 02213 Sebeș a fost binecuvântată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în data de 19 septembrie 2019. Locașul de rugăciune reprezintă o veritabilă oază de liniște în lumea tulburată în care ne desfășurăm activitatea. Bunul Dumnezeu să îi binecuvinteze pe toți ostenitorii unității, precum și pe toți binefăcătorii noștri, dăruindu-le pace, bucurie și har peste har.

Pr. Ovidiu Truţa

Share