Prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron la Unitatea Militară 02213 Sebeș

Miercuri, 17 februarie a.c., Garnizoana Sebeş a îmbrăcat haine de sărbătoare, cinstindu-l cu multă evlavie pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, ocrotitorul capelei din incinta Unității Militare 02213 Sebeș.

Sărbătoarea a debutat cu slujba Utreniei, oficiată de la ora 8.30, după care a fost celebrată Sfânta Liturghie de către un sobor de patru preoţi: părintele Ilarie Moldovan, preot al parohiei Alba Iulia – Cetate I (care a rostit cuvântul de învățătură), părintele Alexandru Rusu, preot al parohiei Galda de Sus, protopopiatul Alba Iulia, părintele Paul Raica, preot al parohiei Tăureni, protopopiatul Luduș, şi subsemnatul, părintele Ovidiu Truța, preot militar la Garnizoana Sebeş. La final, a fost săvârşită slujba parastasului pentru personalul militar și civil trecut la Domnul, precum și pentru toți eroii neamului căzuți pe câmpurile de luptă.

Pe această cale, aducem mulțumire lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron pentru această zi deosebită în care am primit „har peste har”. De asemenea, se cuvine a le fi recunoscători bunilor noștri colaboratori, în frunte cu domnul Colonel Raica Dumitru-Nicolae, Comandantul Garnizoanei Sebeş, dimpreună cu întreg personalul militar și civil al acestei instituții. Dumnezeu să binecuvinteze poporul român cel binecredincios de pretutindeni și Armata țării noastre.

 

Pr. Ovidiu Truţa

Share