Prezență arhierească în parohia Pianu de Sus I, protopopiatul Sebeș

Marți, 23 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Pianu de Sus I, protopopiatul Sebeș. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din parohie și a unui pod, construit recent peste Valea Pianului.

În data de 23 noiembrie a.c., zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Pianu de Sus I, protopopiatul Sebeș. Începând cu ora 12.00, Ierarhul nostru a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare și a unui nou pod, construit peste Valea Pianului. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Gheorghe Deac.

Lucrările de construcție a noii capele mortuare din parohia Pianu de Sus I au început, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în anul 2019, pe un teren situat în imediata apropiere a cimitirului parohial. Edificarea acestui locaș, dedicat prohodirii celor plecați în veșnicie, reprezintă un omagiu adus tuturor eroilor și credincioșilor parohiei ce odihnesc în cimitirul satului, evenimentul de astăzi încadrându-se în tematica anului 2021: Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

După slujba de binecuvântare a capelei mortuare, Ierarhul nostru a oficiat rânduiala de binecuvântare a noului pod, construit peste Valea Pianului în cuprinsul localității Pianu de Sus, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși. Construirea acestui nou pod a fost necesară în urma inundațiilor ce au lovit localitatea, în iunie 2019, calamitate care a afectat grav vechiul pod și l-au adus în imposibilitatea de a mai fi reparat. Acesta a fost demolat, iar în locul lui a fost construit un nou pod, mult mai solid, de către Primăria comunei Pianu.

Share