Prima întâlnire a comunității „Arvuna” va avea loc la Mănăstirea Oașa

Aurel Andrei, președintele CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România), filiala București, conf. univ. dr. Adrian Lemeni, de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, și prof. univ. dr. Costea Munteanu, de la Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București, vor conferenția în cadrul primei întâlniri a comunității „Arvuna”, desfășurată în weekendul 17-19 mai 2024 la Mănăstirea Oașa, județul Alba.

Programul evenimentului va debuta vineri, 17 mai, când participanții sunt așteptați la mănăstire. Sâmbătă, 18 mai, aceștia vor participa la Sfânta Liturghie, iar de la ora 11:00 vor avea ocazia să îl întâlnească pe domnul Aurel Andrei, președintele CECCAR, filiala București, care îi va provoca pe participanți la o dezbatere despre „Este banul ochiul dracului? Despre comportamentul uman în economia de piață (evaziunea fiscală vs. morala creștină)”. De la ora 14:00, conf. univ. dr. Adrian Lemeni, de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, și prof. univ. dr. Costea Munteanu, de la Facultatea de Relații Internaționale din București, vor încerca să privească economia „printr-o lupă teologică” în cadrul conferinței „Teologie și economie”. Întâlnirea se va încheia duminică, 19 mai, după Sfânta Liturghie.

„Arvuna” este o comunitate destinată economiștilor (contabili, analiști financiari, auditori, consultanți financiari, evaluatori), specialiștilor în marketing, în management, în domeniul financiar-bancar care își propune să abordeze realitățile economice din perspectivă duhovnicească în vederea descoperirii unei chivernisiri cât mai înțelepte a resurselor și instrumentelor pe care le avem astăzi la dispoziție.

Domnul Aurel Andrei este președintele CECCAR, filiala București, și deține mai multe calificări, precum cea de expert contabil, auditor financiar, expert contabil judiciar, consultant fiscal. Din 2014 este membru în Comisia de Arbitraj a CECCAR București, iar din 2019 membru în Comisia de cenzori în Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Domnul Costea Munteanu este profesor universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice București, doctor în economie, autor a numeroase cărți și publicații de specialitate. Este implicat activ în dialogul dintre credință și știință, respectiv între Ortodoxie și economie.

Domnul Adrian Lemeni, absolvent al Universității Politehnice din Timișoara și al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, este consilier patriarhal onorific, conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din cadrul Universității din București, director al Centrului de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință și directorul Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Este autorul a numeroase studii de cercetare și articole în care abordează dialogul dintre teologie, știință și filozofie.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu CLARO - Comunitatea Liderilor și Antreprenorilor Români Ortodocși.

Înscrieri: www.linktr.ee/comunitate.arvuna

Alte detalii: Alina: +40 737 739 560

Share