Slujba înmormântării pentru Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, au oficiat slujba înmormântării pentru Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș. Stareț al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara între anii 1998-2020, Părintele Ghelasie a trecut la cele veșnice duminică, 15 noiembrie.

Marți, 17 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara. Începând cu ora 13.00, Ierarhul nostru, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat slujba înmormântării pentru vrednicul de pomenire Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, ctitorul și starețul Mănăstirii. La finalul slujbei, Întâistătătorul Eparhiei noastre, în prezența a numeroși clerici și credincioși, a rostit un vibrant cuvânt de învățătură, urmând ca apoi trupul neînsuflețit al Părintelui Arhimandrit Ghelasie să fie așezat în interiorul complexului Mănăstirii, spre nădejdea învierii și a vieții veșnice.

Părintele Ghelasie Țepeș s-a născut la data de 27 mai 1962, în localitatea Măgheruș, comuna Nadeș (județul Mureș). Dând dovadă de o vocație monahală autentică, se închinoviază la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus (județul Brașov), urmând ca în anul 1989 să fie tuns în monahism. În anul 1998, însoțit de un număr restrâns de ucenici, avea să se stabilească în împrejurimile municipiului Sighișoara, unde înființează și ctitorește Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. Rămâne stareț al acestei vetre monahale timp de 22 de ani, până în clipa trecerii sale la cele veșnice, în data de 15 noiembrie 2020.

Share