Slujba înmormântării părintelui Valer Boca, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Pe data de 18 noiembrie 2023, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba înmormântării preotului Valer Boca, la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Vințu de Jos I. Părintele Valer a trecut la cele veșnice în data de 15 noiembrie 2023.

Sâmbătă, 18 noiembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Vințu de Jos I, protopopiatul Sebeș. Începând cu ora 13.00, Arhipăstorul nostru a oficiat slujba înmormântării părintelui paroh Valer Boca, alături de Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Părintele Valer Boca a păstorit cu demnitate și vrednicie în parohia Vințu de Jos I timp de aproape 38 de ani. La ceremonia de prohodire au luat parte numeroși clerici și credincioși din protoieria Sebeș, dar și din alte comunități parohiale din județele Alba și Hunedoara. La finalul slujbei, Întâistătătorul Eparhiei noastre a rostit un cuvânt de învățătură și a adresat cuvinte de mângâiere familiei părintelui Valer Boca. Apoi, trupul neînsuflețit al preotului paroh a fost așezat la locul de veșnică odihnă, în vecinătatea locașului de închinare, spre nădejdea învierii și a vieții celei de veci.

Share