Sportivii Lotului Național de Culturism și Fitness, prezenți la Mănăstirea „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia

Pe data de 3 mai a.c., la Mănăstirea „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia, Părintele Arhiepiscop Irineu a primit vizita sportivilor Lotului Național de Culturism și Fitness, însoțiți de către domnul Gabriel Toncean, președintele FRCF.

Marți, 3 mai 2022, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Hristos Pantocrator” din vechea Cetate a Bălgradului. De la ora 17.30, în noua biserică a așezământului monahal, Întâistătătorul Eparhiei noastre a primit vizita sportivilor Lotului Național de Culturism și Fitness, însoțiți de către domnul Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF).

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a oferit numeroase îndemnuri spre o viață duhovnicească și le-a pus la suflet cuvinte din Sfânta Scriptură și scrierile Sfinților Părinți. Adresându-se lor, Înaltpreasfinția Sa a precizat faptul că precum avem nevoie de hrană, aer și mișcare pentru sănătatea trupească, așa avem nevoie și de cuvântul lui Dumnezeu - hrana noastră sufletească, de oxigenul rugăciunii - respirația noastră duhovnicească și de slujirea semenilor noștri prin munca noastră și faptele noastre de milostenie.

Apoi, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a vorbit sportivilor despre patru dintre relicvele existente în noua biserică a Mănăstirii „Hristos Pantocrator”: Icoana Maicii Domnului, Icoana Sfântului Paisie Aghioritul, racla care adăpostește părticele din cinstitele moaște ale celor 12 Apostoli, respectiv cea în care este așezat un fragment din moaștele Sfântului Vasile cel Mare. La final, Chiriarhul Alba Iuliei i-a îndemnat pe cei prezenți să se închine cu evlavie acestora, după care i-a miruit cu mir de bună mireasmă provenit de la Locurile Sfinte și le-a oferit iconițe. În semn de aleasă apreciere pentru îndemnurile spirituale primite, domnul Gabriel Toncean i-a oferit Arhipăstorului nostru o plachetă frumos ornamentată pe care este inscripționat un mesaj de mulțumire și prețuire.

 

Share