SEARĂ DUHOVNICEASCĂ PENTRU TINERII DIN PAROHIILE PROTOPOPIATULUI BLAJ

Vineri, 13 martie 2015, începând cu orele 18:30, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Departamentul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox din Blaj, au organizat o seară de rugăciune pentru tinerii din parohiile blăjene.

În desfăşurarea evenimentului s-au implicat preoţii parohi în frunte cu Pr. Protopop Ovidiu Pop şi profesorii de Religie. Parohiile care s-au implicat în realizarea acestei seri de suflet au fost: Parohia Blaj I, Parohia Blaj II, Parohia Blaj III, Parohia ,,Sfânta Maria”, Parohia Blaj-Veza, ParohiaBlaj-Izvoarele, Parohia Blaj-Tiur, Parohia Mănărade, Parohia Bucerdea Grânoasă, Parohia Crăciunelul de Jos şi Parohia Sâncel.

Evenimentul s-a desfăşurat la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Blaj, unde slujeşte părintele paroh Vasile Benchea. În prima parte a întâlnirii, tinerii au participat la slujba Vecerniei mici. În a doua parte, prof. Oliviu Botoi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a susţinut o scurtă prelegere despre rolul tinerilor în Biserică şi a prezentat filmul de scurtmetraj ,,Pentru numele Meu”. După vizionarea filmului a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri despre teme de actualitate din viaţa tinerilor şi provocările la care sunt supuşi. Tinerii au fost încurajaţi să descopere frumuseţea Ortodoxiei şi să-L păstreze veşnic pe Hristos în viaţa lor.

Aceste întâlniri oferă tinerilor posibilitatea de valorificare a timpului liber şi mijloace pentru identificarea şi depăşirea obstacolelor pe care aceştia le întâmpină în viaţa de zi cu zi, ajutându-i să se implice în activităţile religioase, sociale, culturale şi filantropice din parohiile lor.

Acest proiect va continua în toate protopopiatele Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Următoarea întâlnire va avea loc în data de 20 martie 2015 în Protopopiatul Aiud.

Pr. Păunel Juchi

Share